Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σπιτικό Brunch

μενου για σπιτικο μπραντς


Βrunch ή δεκατιανό στα ελληνικά. Πολύ αργά για πρωινό αλλά και νωρίς για μεσημεριανό. Είναι η μόδα που έχει έρθει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πολλά μαγαζιά έχουν αξιόλογα μενού με πολύ όμορφες γεύσεις. Brunch λοιπόν ετοίμασα σπίτι μου αυτή τη βδομάδα και μοιράζομαι το μενού.



Έκανα τις παραλαγές από τα πιάτα Eggs Benedict και Croque Monsieur. Καθώς εγώ συνεχίζω την προσπάθεια για την απώλεια βάρους, προτίμησα το eggs Benedict το οποίο είναι καθαρά ένα πρωτεϊνούχο πιάτο. 


Για το eggs benedict:
  • 2 φέτες ψωμί
  • 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 2 αυγά ποσέ
Εκτέλεση:
Πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, στρώνουμε μια φέτα γαλοπούλα βραστή, ένα αυγό ποσέ και για συνοδευτικό σαλάτα επιλογής. 
Βρήκα έναν εύκολο τρόπο να ποσάρεις τα αυγά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζω νερό που έχω προσθέσει λίγο ξύδι. Σε ένα μπολάκι σπάμε ένα αυγό, με προσοχή να μη σπάσει ο κρόκος, και όταν εμφανιστούν φυσαλίδες ρίχνουμε το αυγό στο νερό. Με μια κουτάλα, κάνοντας απαλές κινήσεις "τυλίγουμε" τον κρόκο. Σε δύο λεπτά το αφαιρούμε από το νερό και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει. Την πρώτη φορά ίσως σας φανεί δύσκολο αλλά από τη δεύτερη προσπάθεια όλα θα είναι πιο εύκολα. 


Για το croque monsieur:


  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 φέτα τσένταρ
  • 1 φέτα αλλαντικό
  • 1 αυγό μάτι 
Εκτέλεση:
Ουσιαστικά έφτιαξα ένα τοστ με τυρί τσένταρ και αλλαντικό επιλογής και στην κορυφή του τοστ έβαλα ένα αυγό μάτι. Η διαφορά είναι ότι το ψωμί του το είχα φτιάξει με την τεχνική των french toast, δηλαδή αυγόφετες. 


Για τις αυγόφετες:
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά 
  • 1 κουτ.σούπας βανίλια εκχύλισμα
  • 1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 6 φέτες ψωμί του τόστ 
Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια βυθίζουμε μια μια τις φέτες μέσα στο μείγμα ώστε να καλυφθούν καλά. Στη συνέχεια τηγανίζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βουτυρώσει. Αφού τις τηγανίσουμε τις βάζουμε στις αντιστάσεις για δέκα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Εκτός από το τοστ τις αυγόφετες μπορείτε να τις φάτε και ως επιδόρπιο με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, μαρμελάδα, φρούτα, παγωτό και ότι άλλο επιθυμείτε.
Συνοδεύεται το δεκατιανό σας με φρεσκοστυμμένα πορτοκάλια και καφέ ή τσάι. Έτσι εύκολα και σε λιγότερο από μισή ώρα, έχετε ετοιμάσει ένα υγιεινό μενού για την οικογένειά σας. 
Καλή σας απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...