Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κυνηγώντας την ευτυχία

τροπος ζωης

Αγαπημένοι μου φίλοι, σήμερα το πρωί ξύπνησα με αυτήν τη σκέψη. Ότι πάντα κυνηγάμε την ευτυχία. Σε όλες τις φάσεις της ζωής μας περιμένουμε να έρθει κάτι άλλο, κάθε Κυριακή απόγευμα έχουμε την ίδια θλιμμένη φάτσα και περιμένουμε το επόμενο σαββατοκύριακο. Με την άφιξη του φθινοπώρου περιμένουμε την άνοιξη, τις διακοπές, την ξεγνοιασιά.  Και χωρίς να το καταλάβουμε ξυπνάμε ένα πρωινό και έχει ανθίσει η πρώτη αμυγδαλιά, μαρτυρώντας πως ήρθε επιτέλους η άνοιξη που περιμέναμε καρτερικά.



Και έτσι απλά περνάνε οι μέρες, οι εποχές, τα χρόνια. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περιμένουμε συνεχώς να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, δεν το καταλαβαίνουμε γιατί συνεχώς απασχολούμε το μυαλό μας, γιατί τρέχουμε να προλάβουμε ραντεβού, διορίες, πρότζεκτ και στο τέλος χάνουμε το νόημα.
Όλοι βρισκόμαστε εδώ για κάποιο λόγο, το ξέρω ότι είναι πολύ φιλοσοφική η σημερινή συζήτηση, αλλά το έχω σκεφτεί καλά και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Ζούμε τη ζωή που είτε επιλέξαμε είτε καθορίσαμε και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Αν κάτι δεν μας αρέσει στη ζωή μας όμως μπορούμε να το αλλάξουμε.
Σχεδόν ένα χρόνο πριν, έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο που μου άλλαξε την κοσμοθεωρία και τον τρόπο που έβλεπα τα πράγματα. Πραγματευόταν πως μπορεί να αλλάξει η ζωή μας κάνοντας μόνο θετικές σκέψεις και ότι η ενέργεια που διαθέτουμε είναι αρκετά ισχυρή ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα επιθυμούμε. Είναι ουσιαστικά αναλυτικότερη προσέγγιση της ατάκας από τον Αλχημιστή : "όταν επιθυμούμε κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν όλο συνωμοτεί για να το αποκτήσουμε".
Η συγγραφέας περιέγραφε τις ζωές ανθρώπων που τους άλλαξε η ζωή από τη μια μέρα στην άλλη και όλα αυτά αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους.
Αμέσως μόλις τελείωσα την ανάγνωση κράτησα μια σημείωση, την περίληψη των όσων είχα διαβάσει, για να μην τα ξεχάσω και να τα έχω σαν μότο μου για τη συνέχεια.


Δημιούργησα ένα μυστικό πίνακα στο Pinterest, και καρφίτσωσα όλα όσα επιθυμούσα περισσότερο στη ζωή μου. Είναι η διαδικασία που κάναμε και όταν είμαστε έφηβοι με το φελλοπίνακα πάνω από το γραφείο, κόβαμε κομμάτια που θέλαμε από διάφορα περιοδικά και τα καρφιτσώναμε.
Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο, και να σκέφτεσθε μόνο θετικά, ακόμα και αν όλα φαίνονται μαύρα, κάπου θα υπάρχει μια ηλιαχτίδα που μπορείτε να πιαστείτε. Να σκέφτεστε αυτό που θέλετε να γίνει και όχι αυτό που δεν θέλετε. Είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο και αμέσως θα σχηματιστεί ένα χαμόγελο στα χείλη σας, είμαι σίγουρη. Μπορείτε να κάνετε και ένα τεστ με απλά πράγματα και να δείτε ότι πιάνει. ( πχ. όταν ψάχνετε θέση για πάρκινγκ να σκέφτεσθε ότι θα βρείτε αμέσως και κοντά και όχι ότι δεν θα βρείτε. Το έχω υιοθετήσει πλέον και πιάνει σχεδόν πάντα )
Με την ελπίδα να χαιρόμαστε όλοι το πιο όμορφο δώρο που μας δόθηκε, τη ζωή και να τη ζήσουμε με τον καλύτερο τρόπο που επιθυμεί ο καθένας. Τολμήστε το!


Αφιερωμένο σε όσους έχουν χάσει την πίστη τους και τη δίψα για ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...