Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινή καθαριότητα βήμα 1

βημα 1ο: ντουλαπες


Καλημέρα σας,
Μόλις είχα αρχίσει να βαριέμαι τη συνεχόμενη καλοκαιρία, το φθινόπωρο αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο του ενεργά.
Την Παρασκευή έπεσε τόσο η θερμοκρασία ώστε πλέον ήταν επιτακτική η ανάγκη εμφάνισης της χειμερινής γκαρνταρόμπας. 
Με αφορμή λοιπόν την αναδιοργάνωση της ντουλάπας, θα γίνει και το εντατικό καθάρισμα για την άφιξη του φθινοπώρου. 
Επειδή οι υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να τα κάνω όλα σε μια μέρα, κάθε μέρα θα ολοκληρώνω και ένα χώρο του σπιτιού. Σας παραθέτω τις συμβουλές μου για τη "ρουτίνα" της φθινοπωρινής καθαριότητας του νοικοκυριού μου και όποιος επιθυμεί μπορεί να με συνοδεύσει.

Ξεκινάω λοιπόν με τις ντουλάπες, οι οποίες θα είναι από μόνες τους ένα κεφάλαιο.


Πριν τοποθετήσουμε τα χειμερινά μας στη θέση τους, τα βγάζουμε απ το χώρο που τα είχαμε και κάνουμε δύο μεγάλες στοίβες. Η μια με τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια και με αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε και φέτος. -Το ξέρω ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, το να αποχωριστείς το αγαπημένο σου πουλόβερ απ' το λύκειο, αλλά παραδέξου το ότι και φέτος θα το τοποθετήσεις στην ντουλάπα και δε θα το φορέσεις ούτε μια φορά.-
Εννοείται ότι δεν πετάμε ρούχα, αυτά τουλάχιστον που δεν είναι πολύ ταλαιπωρημένα, σε κάποιον άλλο θα φανούν περισσότερο χρήσιμα.
  • Αδειάζουμε ντουλάπες και συρτάρια εντελώς και τα καθαρίζουμε καλά με ένα πανί, περασμένο σε χλιαρό νερό και μαλακτικό.
  • Επίσης καθαρίζουμε και το εξωτερικό φύλλο της ντουλάπας και τα πόμολα.
  • Η ταξινόμηση των ρούχων γίνεται με τον τρόπο που βολεύει τον καθένα. Εγώ γενικά προτιμώ να τα τοποθετώ κατά είδος και ξεκινάω με τις φούστες. Στον πάτο της ντουλάπας τοποθετώ τα παπούτσια που δεν χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση, όπως τακούνια ή τις πολύ χοντρές μπότες μου, μέσα στα κουτιά τους.
  • Για να κάνω εξοικονόμηση στις κρεμάστρες μου αλλά και στο χώρο, βάζω ζακέτες ή πουκάμισα στην ίδια κρεμάστρα με φούστα, φόρεμα ή παντελόνι που συνήθως τα συνδυάζω.
  • Για να μυρίζει όμορφα η ντουλάπα μας όλη τη σεζόν, βάζουμε ή αρωματικό πουγκάκι με την αγαπημένη μας μυρωδιά ή πλάκα από σαπούνι, το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό, οικονομικό και αφήνει αίσθηση φρεσκάδας στη ντουλάπα.
  • Όσο για τα καλοκαιρινά μας, αφού τα πλύνουμε και σιδερώσουμε τα ξανατοποθετούμε με τάξη στα κουτιά μας.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 
Και κάπως έτσι αρκετά κουρασμένη αλλά παράλληλα ευτυχισμένη που τελείωσε αυτή η δύσκολη μέρα, αποτελεσματικά και οργανωμένα, σας χαιρετώ και ανανεώνω το ραντεβού μας για αύριο που θα επιστρέψω με το Κεφάλαιο 2: Κουζίνα.



2 σχόλια:

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...