Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινή καθαριότητα,βήμα 4

βημα 4ο: δωματια


Καλησπέρα σας,

αφού πλέον τέλειωσαν τα χρονοβόρα κομμάτια του φθινοπωρινού καθαρίσματος, θα περάσουμε και στα δωμάτια.
  


Δε θα αναφερθώ πολύ στα διαδικαστικά του καθαρίσματος, νομίζω ότι είναι γνωστά σε όλους, θα τονίσω περισσότερο κάποιες συμβουλές, πράγματα που κάνω εγώ και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.
Ξεκινώντας από τα υπνοδωμάτια, μαζεύουμε τα καλοκαιρινά σκεπάσματα και φρεσκάρουμε παπλώματα και μαξιλάρια. Ξεσκονίζουμε και καθαρίζουμε σχολαστικά όλους τους χώρους των δωματίων.
Περνώντας στο καθιστικό-τραπεζαρία, αφού σηκώσουμε όλα τα έπιπλα, σκουπίζουμε και σφουγγαρίζουμε. Καθαρίζουμε τα πόδια από τα τραπέζια και τις καρέκλες, ξεσκονίζουμε τα κάδρα, τη βιβλιοθήκη με το περιεχόμενό της, διακόπτες και φωτιστικά.
Πλένουμε όλες τις κουρτίνες και τις βάζουμε νωπές στο κουρτινόξυλο, ώστε να στεγνώσουν μόνες τους και να πέσουν οι ζάρες ( όλο το σπίτι θα μυρίζει υπέροχα, καθαριότητα ). 


Tip:
  • Αν θέλουμε σε όλο το σπίτι, με μία φανέλα ξεσκονίσματος, νωπή, περασμένη στη σκούπα χειρός κάνουμε ένα γρήγορο " πέρασμα " από όλους τους τοίχους του σπιτιού ώστε να φύγει η καλοκαιρινή σκόνη.
  • Κάνουμε αναδιοργάνωση στους αποθηκευτικούς μας χώρους (ντουλάπια, συρτάρια, κλπ ). Κρατάμε μόνο ό,τι πραγματικά χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, τοποθετημένο ίσως σε πιο βολική θέση για εμάς. Θα νιώσετε σαν κάποιος να πήρε ένα βάρος από πάνω σας.
Κλείνοντας το θέμα φθινοπωρινή καθαριότητα του σπιτιού, θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι υπέροχο να είναι πάντα το σπίτι μας όπως μετά την καθαριότητα, σαν να είναι βγαλμένο απ' τις σελίδες περιοδικού διακόσμησης σπιτιού. Ωστόσο λόγω κάποιων συνθηκών δεν είναι πάντα εφικτό και αυτό μας στεναχωρεί, ίσως μας θυμώνει λίγο κάποιες φορές. Η συμβουλή μου είναι να μην απογοητεύεστε, με προγραμματισμένη δουλειά όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε καθώς και ότι το σπίτι μας "ζει" μαζί με εμάς. Να χαίρεστε την κάθε στιγμή με την οικογένεια σας.

Θα τα πούμε σύντομα, καλή οργάνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...