Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Νέα Υόρκη μέρος 2

μινι οδηγος επιβιωσης, ψωνια,φαγητο


Καλησπέρα σας, συνεχίζω με το δεύτερο μέρος για την Νέα Υόρκη που αφορά σε συμβουλές για το που να φάτε , να πιείτε το ποτό σας, να φάτε γλυκό και να ψωνίσετε.
Είναι αρχή μας στα ταξίδια, όσο μπορούμε να μην φάμε σε μέρη τουριστικά. Θέλω να νιώθω σαν να μένω εκεί που είμαι διακοπές και θα φάω στα καλύτερα. Σε αυτό το ταξίδι είχα κάνει την έρευνα μου μέσω instagram για τα μέρη με ενδιαφέρον φαγητό, ποτό, σνακ. Με βοήθησαν πολύ τα hashtags νεουορκέζων.
Εξ'αρχής ήθελα να δοκιμάσω φαγητό σε ένα american diner. Η έρευνα μου, μου έδειξε το Tick tick diner. Έχει εξαιρετικό μενού, πολύ όμορφο χώρο, βγαλμένο απ'την Αμερική των 50's και πολύ φιλικό, ευχάριστο προσωπικό. Επειδή βρισκόταν στον ίδιο χώρο με το ξενοδοχείο που μείναμε, φάγαμε αρκετές φορές σε αυτό το diner. Συνήθως ένα πολύ πλούσιο πρωινό, οπότε το επόμενο γεύμα μας ήταν βραδινό. 



Στα Magnolia Bakery θα βρείτε πολύ νόστιμα και αντάξια της φήμης τους cupcakes. Οπωσδήποτε δοκιμάστε αυτό με την βανίλια και πραλίνα και επίσης το red velvet. Πολύ ξεχωριστές γεύσεις και σίγουρα δεν έχετε φάει σαν αυτά τα cupcake.


To brunch του σαββατοκύριακου έχει γίνει θεσμός και πολλά μαγαζιά βγάζουν το μενού αυτό για τις ώρες 12:00-15:00.  Εμείς διαλέξαμε να φάμε στο East end the Kitchen στην περιοχή Upper East Side. Το όνομα το έλεγε από μόνο του, ήταν στο τέλος της περιοχής αυτής. Το μενού ήταν πολύ φινετσάτο, πραγματικά οι γεύσεις ήταν πολύ προσεγμένες και πολύ καλομαγειρεμένα πιάτα. Eggs Benedict δοκιμάσαμε μαζί με νεοϋορκέζικα κοκτέιλ και για επιδόρπιο pankakes με κόκκινα φρούτα. Σημειωτέoν ότι οι τηγανίτες αυτές ήταν οι πιο λεπτεπίλεπτες, αφράτες και νόστιμες που φάγαμε σε όλο το ταξίδι.


Στην Little Italy καθώς κάνετε τη βόλτα σας, μπορείτε να κάνετε μια στάση και να δοκιμάσετε τη διάσημη πίτσα στου Lombardi, αν είστε φίλοι της ιταλικής πίτσας. Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι άλλο γιατί είναι πολύ μεγάλη.



Στη Madison square park,με την ευκαιρία της επίσκεψης στο  flatiron building, ένα υπέροχο κτίριο,που μοιάζει με πλώρη πλοίου, υπάρχει το υπέροχο μαγαζί shake shack. Το καλύτερο burger που έφαγα ποτέ. Η ουρά που θα περιμένετε είναι αρκετή αλλά αξίζει η αναμονή. Ευτυχώς έχει κατάστημα και στο αεροδρόμιο, οπότε στην αναμονή για την επιστροφή μπορείτε να κλείσετε έτσι γευστικά το ταξίδι στην Νέα Υόρκη.



Αν βρεθείτε στο bronx και θέλετε να φάτε κάπου, προτείνω το sunlight. Φάγαμε πρωινό πολύ πλούσιο και γευστικό. Το μαγαζί ήταν βάσει του αμερικανικού προτύπου διακοσμημένο.


Για ποτό προτείνω το μαγαζί που πήγα και μου άρεσε πάρα πολύ. το "230 fifth" rooftop. Η ιδέα του να πιεις το ποτό σου με  θέα τα βραδινά φώτα της πόλης είναι πολύ ωραία. Νεοϋορκέζοι όμορφα ντυμένοι διασκεδάζουν. Πολύ ιδιαίτερη ιδέα και ευχαριστώ για το τιπ τον φίλο, που τη μοιράστηκε μαζί μου.


Γενικά να είστε προετοιμασμένοι, η ζωή στη Νέα Υόρκη είναι αρκετά ακριβή, αλλά αξίζει να κάνεις ψώνια γιατί τα ρούχα είναι φθηνά, συγκριτικά με τις τιμές στην Ευρώπη. Μη φύγετε αν δεν πάτε στο Century 21, και αν θέλετε μια μονοήμερη με λεωφορείο στο Woodbury common premium outlets


 

Οπωσδήποτε να κάνετε τη βόλτα σας στα γνωστά πολυκαταστήματα αλλά δεν σας εγγυώμαι ότι οι τιμές είναι ευκαιρία. Μπορείτε όμως να αγοράσετε αναμνηστικά από τo macy's και το bloomingdales.


Τα super market λέγονται pharmacy, είναι ανοιχτά όλο το εικοσιτετράωρο και πουλάνε τα πάντα, οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.
Τέλος να δώσετε προσοχή στα καταστήματα που πουλάνε ηλεκτρικές συσκευές σε προσφορές και τουριστικά είδη. Φαίνονται από την όψη ότι δεν είναι καθόλου αξιόπιστα, τις περισσότερες φορές. Μην δώσετε πιστωτική κάρτα αν παρ' όλα αυτά αγοράσετε κάτι από τέτοιου είδους κατάστημα.

Εύχομαι όταν πάτε να περάσετε υπέροχα. Να σας βοηθήσουν και να φανούν χρήσιμα τα μικρά μυστικά μου απ'την εμπειρία μου στο Big apple.
Να έχετε ένα υπέροχο και δημιουργικό σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...