Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η νονά μου η καλή

μινι οδηγος αγορας για πασχαλινα δωρα νονων


Καλημέρα και χρόνια πολλά. Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και παραδοσιακά βάφουμε τα πασχαλινά αυγά. Η εβδομάδα των παθών πλησιάζει στο τέλος της. Αν έχετε βαφτίσει κάποιο παιδάκι είναι πολύ πιθανό να έχετε κάνει ήδη τις πασχαλινές αγορές σας. Για όσους δεν έχουν προλάβει ακόμα, έχω ετοιμάσει ένα μίνι οδηγό αγοράς για τα βαφτιστηράκια σας, να πάρετε όμορφα πραγματάκια χωρίς όμως να ξοδέψετε όλο το δώρο Πάσχα, αν έχετε πάρει.

Το βασικό αξεσουάρ για το πασχαλινό δώρο είναι οι πασχαλινές λαμπάδες. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια όμορφη λαμπάδα από ένα κατάστημα ειδών δώρων του γούστου σας, παρά από τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών. Από μικρή ήμουν αντίθετη με τις λαμπάδες, ολόκληρο παιχνίδι, το παιδάκι πηγαίνει στην εκκλησία μόνο με ένα απλό κερί στο τέλος και κλασικά με το παιχνίδι θα παίξει το πολύ μια εβδομάδα. Σε όποια ηλικία και να είναι το παιδί είναι όμορφο να του πάρετε ένα κεράκι ρομαντικό αν είναι κορίτσι ή κάτι σχετικό με θάλασσα, αυτοκίνητο, ή κάποιο ξύλινο παιχνιδάκι αν είναι αγοράκι.
Επίσης το επόμενο βασικό δώρο είναι παπούτσια. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε παπουτσάκια καλό θα είναι να έχετε και το παιδί μαζί, για να τα προβάρει ειδικά αν είναι μικρό και δεν έχει καθοριστεί ακόμα το νούμερο. Μπορείτε να πάρετε είτε αθλητικά παπούτσια, τα οποία βολεύουν πολύ στο καθημερινό ντύσιμο, είτε το κλασικό δερμάτινο παπούτσι που βολεύει στο περπάτημα το παιδί και είναι ανατομικό. Η αγορά του παιδικού παπουτσιού είναι αρκετά ακριβή και θεωρώ ότι αρκεί σαν δώρο, δηλαδή αν επιλέξετε να αγοράσετε παπούτσια δεν χρειάζεται να πάρετε και κάτι άλλο.
Για όσους θέλουν να πάρουν ρουχαλάκια έχω να προτείνω, να αγοράσετε ρούχα τα οποία είναι για casual ντυσίματα και τα φοράνε τα παιδάκια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσετε ρούχα αμπιγιέ τα οποία θα φορεθούν μόνο δύο το πολύ τρεις φορές στη σεζόν. Μιλώ εκ πείρας.

zara kids

Για τα κοριτσάκια μια ιδέα είναι να πάρετε ένα σετ ή ένα φόρεμα το οποίο είναι σχετικό με τη γυναικεία μόδα, γιατί σε κάποιες μαμάδες αρέσει να φοράνε παρεμφερή ρούχα με τις κόρες τους. Έτσι φέτος την άνοιξη μπορείτε να αγοράσετε κάτι με ρίγες ή πουά ή και τα κλασικά παστέλ. Σίγουρα θα έχει και η μαμά κάτι από αυτά για να τα συνδυάσει.

zara kids

Όσο για την αγορίστικη μόδα, αν είχα αγοράκι θα το έντυνα λογικά σαν ναυτάκι. Μπλε ή άσπρο παντελόνι ή βερμούδα με την καθιερωμένη μαρινιέρα από πάνω ή κολλεγιακό ντύσιμο που επίσης αγαπώ πολύ.  Αυτά τα δυο στυλ είναι κλασικά και πάντα υπάρχουν στην αγορίστικη μόδα.

zara kids

Σχετικά με τα πασχαλινά αυγά, θεωρώ ότι όσο είναι μικρά τα παιδάκια και δεν πολυκαταλαβαίνουν μπορούμε να παραλείψουμε το σοκολατένιο αυγό. Δεν προσφέρει κάτι όλη αυτή η ζάχαρη. Καλό είναι να το πάρετε σαν νονές όσο αργότερα μπορείτε. Αν θέλετε μπορείτε να δώσετε στο βαφτιστήρι σας από τα παραδοσιακά κουλουράκια που φτιάξατε μόνες σας.
Ήρθε και το δικό μας το δωράκι και ήταν όλα τόσο γουστόζικα. Σας ευχαριστούμε πολύ νονούλες μας.


Αφιερωμένο σε όλους τους νονούς και τις νονές που αγαπάνε τα βαφτιστηράκια τους σαν δικά τους παιδιά και βρίσκονται πάντα δίπλα τους, σε όλες τις σημαντικές και μη στιγμές της ζωής τους. Γιατί σημασία δεν έχει το δώρο αλλά η ουσιαστική σχέση ανάμεσα στα παιδάκια μας και τους νονούς τους.
Καλό ταξίδι σε όσους φύγουν και καλά να περάσετε.


2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τα είπες για ακόμα μια φορά κυρία με τα πουά.
    Να αναφερθώ ομως σε μία παιδική μου ανάμνηση. Η μαμά πάντα φρόντιζε να έχει ενα καλάθι με κουλουράκια τους νονούς. Τα συσκευαζε σε ενα από τα καλαθακια που φτιαχναμε στο σχολείο. ..κι έτσι εκφραζαμε το ευχαριστώ απέναντι στους νονούς-νονες μας.
    Καλή Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ αγαπητή Ειρήνη Ελευθερία, για τα καλά σου λόγια. Πολύ ωραίο το τίπ που μοιράστηκες. Όντως είναι η καλύτερη ιδέα να ευχαριστήσουμε τους νονούς. Ευχαριστούμε για την ιδέα και την έμπνευση :) Καλή Ανάσταση.

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...