Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Tea party

Μενου και συνταγες απο το τσαι παρτυ μου

Χθες το απόγευμα, άνοιξα το σπίτι μου και υποδέχτηκα με χαρά τις συμμαθήτριες μου, κάποιες από τις οποίες είχα να τις δω δεκατέσσερα χρόνια! Η χαρά και η συγκίνηση πλανιόταν στον αέρα. Προσπαθήσαμε να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε. Η κάθε μια μοιραζόταν το πώς εξελίχθηκε η ζωή της, τα μικρά και μεγάλα επιτεύγματα της ζωής της. Ήταν πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι παρ'όλο που έχουμε πολλά χρόνια να βρεθούμε εντούτοις δεν υπήρχαν αμήχανες στιγμές. Θεωρώ ότι η στιγμή, ήταν η πιο κατάλληλη για να βρεθούμε.  Νομίζω ότι τη χρειαζόμασταν όλες αυτή τη συνάντηση.
Και ξεκινάω να σας δείξω το πώς οργάνωσα το mini reunion tea party.


Έφτιαξα μια ηλεκτρονική πρόσκληση στα αγαπημένα μου χρώματα.  Ετοίμασα τη λίστα των καλεσμένων και απέστειλα τις προσκλήσεις.


Σχετικά με το μενού, μιας που το τσάι πάρτυ δεν είναι τόσο διαδεδομένο στον τόπο μας, έκανα μια έρευνα για να πάρω ιδέες το τι περιλαμβάνει. Και έτσι, το δικό μου μενού αποτελούνταν από, τα κρύα σάντουιτς με σολομό, τυρί κρέμα και αγγούρι και μια δεύτερη ποικιλία με αγγούρι, τυρί κρέμα και μαγιονέζα για όσες φίλες δεν αγαπούν τη γεύση του σολομού. Ένα αλμυρό μιλφέιγ τυριών και αλλαντικών, την κλασική εύκολη μηλόπιτα  που φτιάχνω πάντα, cup cakes βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και τέλος πολύχρωμα μακαρόν. Για ποτά είχα ετοιμάσει χειροποίητη λεμονάδα και παγωμένο τσάι, και ποικιλία από καφέδες και τσάι.  

Για τα cup cakes βανίλιας με γλάσο θα χρειαστείτε:


Υλικά:
  • 230 γραμ. βούτυρο
  • 180 γραμ.ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κουτ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 260 ml γάλα
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 σακ. κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
Για το γλάσο:


  • 250 γραμ. τυρί κρέμα
  • 120 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 2 σταγ. χρώμα ζαχαροπολαστικής ( προαιρετικά )
  • Πολύχρωμες τρούφες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη μέχρι να αφομοιωθεί η ζάχαρη και να μη νιώθεις τους κόκκους της στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα ένα ένα τα αυγά και περιμένουμε να ενωθούν και εκείνα. Κατόπιν σειρά έχουν τα αρωματικά και τέλος εναλλάξ ρίχνουμε το γάλα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν. Αφού πάρει τη μορφή που έχει συνήθως το κεικ , ρίχνουμε και τις σταγόνες και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Μοιράζουμε το μείγμα σε χαρτάκια cup cake στη βάση ψησίματος και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αυτό το μείγμα βγάζει 30 τεμάχια. 
Αφού κρυώσουν πολύ καλά τα κεκάκια μας, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το τυρί κρέμα με το σύρμα. Στην αρχή θα κολλήσει όλο το μείγμα πάνω στο σύρμα, μην απογοητευτείτε, με λίγο δούλεμα γίνετε ένα υπέροχο κρεμώδες γλάσο. Εγώ αγαπώ πολύ τη γεύση της βανίλιας και πρόσθεσα ακόμα λίγες σταγόνες για να αφήσει μια γλυκιά εσάνς. Χωρίζουμε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ και στο ένα βάζουμε δύο σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Σε εντελώς παγωμένα κεκάκια γαρνίρουμε το γλάσο με τη βοήθεια του κορνέ ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με την τρούφα.

Tip:
  1. Η άχνη ζάχαρη θα πρέπει να είναι κοσκινισμένη γιατί γενικά κρατάει υγρασία και δημιουργεί σβόλους , τους οποίους δεν θέλουμε στο γλάσο.
Για το αλμυρό μιλφέιγ αλλαντικών θα χρειαστείτε:

    Υλικά:

    • 3 φύλλα σφολιάτας
    • 10 φέτες μπέικον
    • 10 φέτες κασέρι 
    • 3 κουτ.σ κασέρι τριμμένο
    • 1 αυγό
    • λίγο γάλα
    • πιπέρι
    Εκτέλεση:

    Βουτυρώνουμε την ταρτέρια και στρώνουμε πάνω το ένα φύλλο της σφολιάτας και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Στρώνουμε τις πέντε φέτες του μπέικον κομμένες σε κομματάκια και από πάνω στρώνουμε τις φέτες από το κασέρι. Στη συνέχεια στρώνουμε άλλο ένα φύλλο σφολιάτα και επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία. Στρώνουμε και το τελευταίο φύλλο της σφολιάτας, χαράζουμε και στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
    Σερβίρεται ζεστή και βγάζει τουλάχιστον 20 κομμάτια, ανάλογα το κόψιμο.

    Tip: 
    1. Η σφολιάτα δεν αγαπάει καθόλου τη ζέστη. Δουλέψτε την όσο είναι παγωμένη που θα είναι πιο εύπλαστη. Προσοχή μόνο να μη σας σπάσει.

    Για τη σπιτική λεμονάδα θα χρειαστείτε:

    Υλικά:
    • 4 ζουμερά λεμόνια
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 1,5  λίτρο νερό
    Εκτέλεση:

    Σε ένα μπολ βγάζουμε το ξύσμα από τα λεμόνια, προσθέτουμε και το χυμό τους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 4  ώρες. Αφού κάτσει στο ψυγείο σουρώνουμε σε ένα μπουκάλι ή κανάτα ώστε να μείνε το ξύσμα στο σητάκι και προσθέτουμε και το νερό. Σερβίρουμε πολύ παγωμένη. Να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε, άρεσε πολύ στις καλεσμένες μου και δεν έμεινε ούτε σταγόνα.

    Και αφού ετοίμασα όλα τα, έκανα και το table setting!





    Στη ροτόντα της κουζίνας είχα τοποθετήσει όλα όσα χρειαζόντουσαν για το κέρασμα των καφέδων, ποτών και τσάι, φλιτζάνια ποτήρια, μπουκάλια, κανάτες και στο τραπέζι της τραπεζαρίας είχα βάλει τα σερβίτσια, και τις τουρτιέρες και στάντ με όλα όσα είχα ετοιμάσει. Επίσης στο πλάι στο σερβίτσιο είχα τοποθετήσει και το μικρό αναμνηστικό δώρο της συνάντησής μας για την κάθε μια, ένα  tea bag plate με ένα μπισκοτάκι για να θυμούνται οι φίλες μου το tea party μας.

    Έχοντας προετοιμάσει και στολίσει το σπίτι μου, περίμενα το χτύπημα του κουδουνιού για να υποδεχθώ τις συμμαθήτριες μου, τα κορίτσια αυτά που μεγαλώσαμε μαζί. Που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής μας αποτελούσαμε η μια την καθημερινότητα της άλλης, περίμενα με ανυπομονησία να τις συναντήσω και πάλι. Και όταν βρεθήκαμε ήταν τόσο όμορφα. Τόσο που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Έτσι αποδεικνύεται ότι η φιλίες και οι γνωριμίες που κάνουμε στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια είναι οι πιο αθώες, με τα πιο ειλικρινή κριτήρια και συνήθως δε βγαίνεις χαμένος απ'αυτές. Μην αφήνετε την καθημερινότητα και τη ρουτίνα να σας αποξενώσει από ανθρώπους που η χημεία σας είχε φέρει κάποτε κοντά.


    Υ.Γ: Αφιερωμένο στις: Αθηνά, Βάγια, Εύα, Κασσιανή, Κατερίνα, Μαίρη, Ματίνα.
    Να είστε όλες καλά και ευτυχισμένες!





      

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...