Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Οργάνωσε τις πετσέτες σου, όπως στα μαγαζιά

μια ιδέα για το πώς να οργανώσεις τις πετσέτες όμορφα


Καλημέρα,
στα πλαίσια της φετινής φθινοπωρινής οργάνωσης, αλλάζω τις θέσεις και τον τρόπο που ταξινομούσα τα πράγματα μέχρι πρότινος. Αν και γενικά είμαι άνθρωπος που δε μου αρέσουν οι αλλαγές, ωστόσο ένιωθα ότι κάπου το σύστημα που ακολουθούσα, δε λειτουργούσε. Έτσι κάθε μέρα αναλαμβάνω να οργανώσω ένα μικρό κομμάτι από την αρχή. 
Σήμερα καταπιάστηκα με το ντουλάπι που αποθηκεύω τις πετσέτες.


Αρχικά τις τύλιγα σε ρόλο, αλλά όταν τις έβαζα στην κρεμάστρα του μπάνιου, έμοιαζαν πάντα τσαλακωμένες και μέσα στο ντουλάπι τους, έπρεπε να τις φτιάχνω ξανά και ξανά γιατί δε καθόταν όμορφα. Επίσης τις μεγάλες πετσέτες σώματος, επειδή δε χωρούσαν, τις αποθήκευα σε άλλο ντουλάπι.
Όπως κάνω συνήθως στα θέματα οργάνωσης, πήρα ιδέες από το Pinterest και άλλαξα εντελώς το ντουλάπι με τις πετσέτες. Τις ξανασιδέρωσα με τον τρόπο που ήθελα να αποθηκευτούν. 
Από ότι είδα, τις πετσέτες τις διπλώνουν με αυτόν τον τρόπο.
Χωρίζοντας τες στα τρία, στη μεγάλη πλευρά της πετσέτας και στη συνέχεια στη μέση, μία ή δύο φορές, ανάλογα με το μεγεθός τους. Πραγματικά μοιάζουν όπως τις αποθηκεύουν στα μαγαζιά. 



Ουσιαστικά,  στο ίδιο ντουλάπι που πριν είχα μόνο τις πετσέτες προσώπου και χεριών, τώρα χώρεσαν όλες μου οι πετσέτες, οργανωμένα, μοσχομυριστά και φωτεινά. Όπως πάντα έβγαλα την πριν και μετά φωτογραφία, για να βλέπω την εξέλιξη. Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πολύ. 
Τελικά όλα είναι μια απόφαση.
Η οργάνωση σταματάει συνήθως γιατί δεν είμαστε αρκετά δυνατοί στο να πάρουμε την απόφαση, έτσι αφηνόμαστε σε καταστάσεις. Δε σ´ αρέσει κάτι; Όπως τραβάς το τσιρότο από την πληγή, χωρίς δεύτερη σκέψη, έτσι ξεκίνα και την οργάνωση!
Πέτα έξω από το ντουλάπι τα πάντα και ξανατοποθέτησε τα όπως πιστεύεις. Κάνε δοκιμές.
Όλο αυτό δε μου πήρε ούτε μισή ώρα, αλλά το αποτέλεσμα με έκανε τόσο ευτυχισμένη.


Πιστεύω ότι αυτός είναι ένας όμορφος και εύκολος τρόπος να αποθηκεύουμε τις πετσέτες και με το θετικό ότι μπορούμε να τραβήξουμε όποια θέλουμε χωρίς να χαλάσουν όλες οι υπόλοιπες.

Καλή οργάνωση σε όσους αλλάξουν τις πετσέτες τους και καλό Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...