Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Οργάνωσε τα συρτάρια με τα ρούχα των παιδιών

συμβουλες οργανωσης για τα παιδικά ρούχα και τρόπος διπλώματος


Καλημέρα σας!

Μήπως και εσείς βρίσκεστε στη φάση που έχετε πελαγώσει με τα πολλά ρούχα και ότι και αν έχετε δοκιμάσει δε σας έχει βολέψει; Έ λοιπόν στην ίδια φάση ήμουν και εγώ. Ότι και να είχα κάνει πάλι τα συρτάρια μου γινόταν σε πολύ σύντομο διάστημα κουβάρι, στοιβάζοντας τα ρούχα το ένα πάνω στο άλλο, δε με είχε βολέψει καθόλου. Έπρεπε να βρω κάποια άλλη λύση.


via Pinterest
Έτσι, ψάχνοντας στο Pinterest είδα ότι οι φίλες στην Αμερική, δουλεύουν πολύ το στήσιμο των ρούχων όρθια μέσα στα συρτάρια και όχι σε στοίβες. Πολύ βασικό ρόλο φυσικά παίζει ο τρόπος που σιδερώνουμε τα ρούχα και στη συνέχεια πώς τα διπλώνουμε. Αν θες να τα στοιβάξεις, απλά τους πατάς μια με το σίδερο στη μέση και that's all. Αντίθετα βάζοντάς τα όρθια, θα πρέπει να γίνει πολύ σωστό δίπλωμα και όσο το δυνατόν συμμετρικό για να είναι εκτός των άλλων όμορφο το αποτέλεσμα. Σχετικά με το δίπλωμα των T-Shirt βρήκα ένα πολύ χρήσιμο οδηγό και το χρησιμοποίησα και αυτός δεν είναι άλλος από τη λαιμόκοψη.
Σιδερώνουμε πρώτα τη μια πλευρά, στο ύψος που τελειώνει η μια μεριά της λαιμόκοψης, και αντίστοιχα στην άλλη πλευρά. Σιδερώνουμε άλλες δύο φορές οριζόντια και το μπλουζάκι μας είναι έτοιμο. Με τον ίδιο τρόπο σιδέρωσα και τα φορμάκια του μωρού τα ολόσωμα, μόνο που εκείνα,τα δίπλωσα στα τρία. Έτσι δημιουργούμε ένα πολύ όμορφο και μικρό "φακελάκι", το οποίο στοιβάζεται άψογα στα συρτάρια.


Το άλλο θετικό είναι ότι όσο και να παίρνεις από μέσα ρούχα, αυτά δε χάνουν ποτέ τη μορφή που τους έχεις δώσει στην αρχή και δεν τσαπατσουλεύεται ποτέ το συρτάρι. Όταν ξαναπληθούν και σιδερωθούν τα ρούχα εύκολα και γρήγορα τα τοποθετώ στην αρχική τους θέση, χωρίς να χαλάει η αρχική εικόνα που είχε το συρτάρι όταν το πρωτοέφτιαξα.

μετά

πριν
Αυτό το νέο στυλ οργάνωσης, με έχει τόσο ενθουσιάσει, που το χρησιμοποιώ πλέον παντού, σε όλα τα συρτάρια. Πάντα ξεκινάμε την οργάνωση, "πετώντας" έξω όλα όσα περιέχονται στα συρτάρια ή στο χώρο που θέλουμε να οργανώσουμε. Κάνουμε μια μικρή εκκαθάριση στο τι χρειαζόμαστε πραγματικά. Επανατοποθετούμε με τάξη, οργανώνοντας τα ρούχα σε όμοιες κατηγορίες: T- shirts, μακριμάνικα, φούτερ, κλπ. 
Αν έχετε νήπιο, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να του περιγράψετε τι ακριβώς χρειάζεστε για το ντύσιμό του και να τα φέρει μόνο του. Είναι τόσο εύκολο, που ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορεί να δει ποια είναι η μπλούζα του πχ και να την τραβήξει χωρίς να χαλάσει όλα τα υπόλοιπα. Αφήστε το να σας βοηθήσει, θα του αρέσει τόσο πολύ. 

Καλή επιτυχία σε όλους όσους οργανώσουν τα συρτάρια τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...